Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J52i39ř20í 37K95m44e37n24t

15. 5. 2021 0:39

Developeři tam hlavně chtějí protlačit "fikci souhlasu". Tedy když se (podplacený) úředník nevyjádří včas, bere se to jako že souhlasí. A bude se stavět třeba mrakodrap v CHKO. Co se týká místních stavebních úřadů - snahu o jejich zrušení chápu. Korupce na některých je asi už jinak neřešitelná.

0 0
možnosti
JK

Snaha Babiše je jasná (víme, že paní ministryně není schopná vlastní myšlenky). Dnes o možných zakázkách v hodnotě stovek miliard rozhoduje spousta úředníků po celé ČR, to se nedá ani ovlivnit ani uplatit, takže je to nutné smrsknout na několik centrálních úředníků a nad nimi zřídit politického super úředníka, co bude schvalovat stavbu každé kadibudky v této zemi. Značka ideál.

Tento úředník označí schvalovanou dokumentaci jasně rozpoznatelným piktogramem (třeba různobarevný kulich, nebo kapřík, nebo něco stejně jasně srozumitelného) a pak zajistí hladký průchod všemi úřady, aby se ctihodný stavebník nemusel obtěžovat a obíhat to všechno zvlášť včetně sponzoringu, což se mu logicky prodražuje. Ostatní budou čekat ve frontě na přijetí, protože úřad nestíhá, což nikoho nepřekvapí, ale hlavně až od přijetí (vyražení časového razítka) začnou běžet ony přísné lhůty. Snad se občas podaří vmáčknout stavbu rodinného domku mezi tu záplavu "strategických" projektů, a schválit výstavbu pře tím, než vnoučatům narostou fousy.

Už se na ten pokrok těším, ten opozice nezastaví, na to se v tom točí opravdu nepředstavitelné peníze.

1 0
možnosti
MB

Svůj příspěvek píši z RD. Když jsem kdysi vyrazil na pouť k 17 razítkům povolení ! Tak jsem to celoživotně bral jako osobní rekord úsilí ! Ba, přemýšlel i o osobním pomníku na zahradě ! Zdolal jsem byro hydru ... Není možné, nemám povolení) .

Jsme "Papírový stát". Kdysi trefně nazval kolega. Žel - doslova ! Povolování začala p. Jourová, (kdo si vzpomene) ? Převzala Šlechtová 2017, řeší Dostálová! Výsledek ? "Dopadlo to jako vždy" Super, legend výrok !

Zřizování byrokratických komisí - pro odstraňování byrokracie ! Nikdo si s tím neví rady, už se v tom nikdo nevyzná ! Dobrý výrok - 7. 8. 2014 ! "Jednostupňové povolování staveb a tím i podstatné zkrácení. Podstatně rychleji, zaměstnávají se lidé, vytvářejí se hodnoty," ANO ! , dodala Věra Jourová a šla řešit "Dvojí kvalitu potravin" ... Nespí se, maká se ! ... :-)

0 0
možnosti
EK

Stavební zákon v téhle podobě nemá za cíl zjednodušit stavební řízení drobným stavebníkům, ale umožnit developerům stavět v chráněných územích.;-€

1 0
možnosti
Foto

Popsala jste to naprosto přesně. Pokud někdo chce stavebníkům opravdu pomoci, musí začít odplevelením našeho právního řádu od přežitých nebo přehnaných předpisů a zákonů. Naši legislativci se ale vydali jinou cestou. Cestou vyautování účastníků stavebního řízení a cestou budování stavebního superúřadu, který v jejich bláhové mysli má podávat supervýkony.

Ale jak by jich mohl dosáhnout? Jedinou cestou bude formalismus, který přijde tak jako tak. Úřad vzdálený stovky kilometrů od investorských záměrů, ani jinak pracovat nemůže a nebude nic řešit. Jeho jediným hodnotícím kritériem bude politická vůle stavět nebo nestavět. Na jejím základě také bude přidělovat razítka.

4 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 14,73
  • Průměrná čtenost 549x
Ing. Věra Kovářová. Bývalá starostka obce Chýně, poslankyně Parlamentu ČR, místopředsedkyně hnutí STAN,  překladatelka a učitelka německého jazyka. Podrobnosti o mně najdete na mých webových stránkách.

Seznam rubrik