Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem volič koalice Spolu, pracující důchodce, tedy pamětník reformy V. Klause. Musím konstatovat, že tuto reformu ani reformou nazvat nejde. Je příliš měkká, nelogická a nekoncepční navíc je tam viditelné podléhání lobbistickým tlakům. V tomto jsou lidovci mistři a řádí jako pominutí. Je to taková směs "nahodilé škrty+ nahodilé rozhazování". Fiala navštíví vinaře a hned není daň na tiché víno, vinaři dostali dotaci na sadbu (budiž), ale i na koupi sudů, lisů... Rybáři mají dotovaný nákup maringotek...Když dnes potřebujete vyměnit 1 okno, firma nabídne výměnu dalších 3 rok starých s možností zařízení dotace...Vše v režii lidovců. A co bude po návštěvě Fialy v kolchozu Jurečkova bráchy? Vláda je slabá, až směšná (viz. lékaři). A možná ztrácí více podpory proto, že je měkká a kloudné reformy nedělá, než proto, že by něco někoho bolelo.

2 0
možnosti

J23i53r63i 16P23i26l15n95y

14. 12. 2023 11:33

Zvyšování daní nejsou škrty. To pochopí i malé dítě.

4 0
možnosti

Vláda jen posílá do chudoby běžně vydělávající lidi. Např. daň z nemovitosti, kterou velmi navýšiila už tak v době drahých energií. Ale více zdanit národní korporace to ne. A na Ukrajinu poslat snad 100 miliard není problém. Nebo Michelin? Taky není problém

7 0
možnosti

J22a39n 42P70a45v65e52l40e76c

13. 12. 2023 16:24

Je-li nějaký politik postižen celoživotní obsesivní (nutkavou) potřebou neustále něco reformovat, domnívám se, že ho lze označit nikoliv za reformistu (jak by se snad z jazykového hlediska mohlo nabízet), ale spíše za antisystémového politika, a stranu jejímž je vrcholným funkcionářem za antisystémovou politickou stranu. Jak se Vám tato nálepka líbí? Myslím si, že s ohledem na obsah Vaší argumentace, je velmi výstižná a přiléhavá.

Je otázkou, zda by se projevy takovéhoto nutkavého reformismu nedaly považovat za specifický případ politického extremismu, který by stál za zmínku v příslušné výroční zprávě MV. Nicméně s ohledem na skutečnost, že politická příslušnost stávajícího ministra vnitra zakládá v této otázce tzv. pozitivní systémovou podjatost celého MV, STAN se toho prozatím určitě bát nemusí.

2 0
možnosti

Tupé škrty - to je neustále omílaná mantra levicových politiků. Je to ale také důkaz jejich slabomyslnosti.

Vezměte to logicky. Z nějakého důvodu máte dluhů až nad hlavu. Opravdu si někdo rozumný myslí, že se to vyřeší když začnete utrácet jako zběsilí?

Když mám dluhy, tak prostě musím omezovat výdaje. Jinými slovy je musím škrtat. A je úplně jedno jestli to budou tupé škrty nebo ostré škrty.

3 4
možnosti

Jde jen o to, které výdaje budete omezovat.

Platby politickým neziskovkám?

Valorizaci plateb církvím?

Platby prodejcům vojenské techniky?

Nebo jen ty, které poškodí obyvatele?

9 1
možnosti

Můžeme škrtům říkat reformy, nebo i jakkoliv jinak. Na tom, že jsou to škrty to nic nezmění.

Zmínila jsme populismus. To je dnes oblíbená nadávka.

Populisté lidem slibují, že budou hájit jejich zájmy. Ovšem naše vláda z vlastní zkušenosti dobře ví, že sliby nejsou od toho, aby se plnily. A už vůbec sliby předvolební.

Jak se tedy musí zachovat nepopulistická vláda? Musí nabídnout něco, co se určitě líbit nebude a co není žádným řešením. Aby si nikdo nemohl stěžovat, je třeba poškozovat všechny kategorie obyvatel stejně. Výjimkou jsou jen výrobci a překupníci energií a největší nadnárodní firmy a koncerny.

Pokud to bude vláda svědomitě dodržovat, zvyšovat lidem životní náklady a ignorovat jejich existenční problémy, vyhne se tak dokonale obvinění z populismu.

A pokud by někdo pro naslouchání hlasům populistů neslyšel všeobjímající hlas pravdy a lásky, musí mu vláda naznačit jaké paragrafy by na takového občana mohly dopadnout.

3 1
možnosti

Paní Kovářová,

píšete nesmysly, podobně jako když mluvíte v různých diskusních pořadech, kde zoufale a křečovitě obhajujete neobhajitelné.

Nikdo, komu to alespoň trochu myslí, Vám nevěří a Vy to moc dobře víte. Připomínáte mi (a nejen Vy, ale celá ta Vaše skvadra) polomrtvou kobylu, která se ze všech sil ještě snaží udržet na nohách.

A propós: Co ty Vaše obžérské hody, co Vaše nehorázné platy, co ty zbytečné zahraniční výlety Pekarové a Vystrčila, kteří si udělali ze svého postu a z daní nás běžných občanů cestovní kancelář?

15 3
možnosti
Foto

V diskusních TV pořadech je paní poslankyně zajímavá zejména tehdy, když je zabírána z boku vsedě. To je širší než vyšší, což je známkou toho, že má dobře placené trávení /volného času/ s ukládáním tuku.

7 1
možnosti
Foto

J61o31s18e76f 77B79á66r35t52a

13. 12. 2023 13:28

V Kvetne by o tom mohli vyprávět.

0 0
možnosti

V červně taky a co teprve a Augustě.

0 2
možnosti
Foto

Snad během dvou let i Babišovi méně zapřísáhlí odpůrci pochopí, že úspěšný podnikatel dokáže ekonomiku lépe řídit než Fiala, coby od života odtržený akademik, navíc slabý až servilní.

12 2
možnosti

Ano, malá domů už dokázal

0 0
možnosti

P85e56t78r 66D31r34a86p87a43l

13. 12. 2023 12:32

Se projeví uz příští rok...mate pravdu, obchodníci už avizovali, že od příštího roku zase zdrazi. Nejvyšší propad reálných mezd v oecd a jediná stagnujici ekonomika v EU je jen důsledek tupého šetření vlády. Toto jsme uz ostatne jednohu zazili za kalouska

7 1
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 14,73
  • Průměrná čtenost 549x
Ing. Věra Kovářová. Bývalá starostka obce Chýně, poslankyně Parlamentu ČR, místopředsedkyně hnutí STAN,  překladatelka a učitelka německého jazyka. Podrobnosti o mně najdete na mých webových stránkách.

Seznam rubrik